Въпреки че положи много усилия, Доналд Тръмп напусна поста на президент през януари. Сега той е обикновен гражданин и без да се кандидатира отново за поста и да спечели следващите избори, няма механизъм, чрез който отново да влезе в Овалния кабинет като лидер на САЩ.

Но очевидно близо 30% от републиканските избиратели не вярват в това.

Проучване на Politico / Morning Consult, направено в началото на юни, установи, че 28 процента от респондентите или републиканците са склонни да смятат, че е "много вероятно" или "донякъде вероятно" Тръмп да бъде възстановен на поста президент през тази година. Сред демократите 12% смятат, че е поне малко вероятно Тръмп да бъде възстановен на поста.

И донякъде изненадващо, по-младите хора са по-склонни да вярват, че Тръмп ще бъде възстановен на поста президент за разлика от своите по-възрастни колеги. Около 27% от "Поколението Z" и 32% от милениалите смятат, че е поне донякъде вероятно Тръмп отново да бъде президент тази година, за разлика от само 11% от буумърите.

В момента Доналд Тръмп заема същото място в наследствената линия за поста, като всеки нормален американец. Той няма да бъде възстановен на поста президент, защото това не е нещо, което може да се случи без действителен преврат.

Теорията, че Тръмп ще се върне в офиса толкова скоро, има своите корени в QAnon - конспиративно онлайн движение, вярващо, че Тръмп никога няма да напусне Белия дом. Но когато немислимото се случи, последователите на движението си мислеха, че той ще бъде възстановен на поста на 4 март. Това също не се случи. А през последните седмици фалшивият "одит" в окръг Марикопа в Аризона даде повече гориво на маниаците, които вярват, че изборите са откраднати. Подобни усилия бяха предприети в градовете, градовете и окръзите в цялата страна.

На конференция на QAnon в Далас миналия месец бившият съветник по националната сигурност Майкъл Флин заяви, че "няма причина" военен преврат като този в Мианмар по-рано тази година да не се случи в САЩ.

По-рано този месец репортерът на New York Times Маги Хаберман написа в Twitter, че самият Тръмп казва на хората, че ще се върне обратно в Овалния кабинет до август.

Но въпреки забележителния брой на републиканските гласоподаватели, които вярват, че Тръмп отново ще е президент, проучването също така установява, че повече от половината американци като цяло подкрепят двугодишната забрана на бившия лидер от Facebook, обявена миналата седмица, която, заедно със забраните от други сайтове в социалните медии като Twitter, ограничава способността му да стимулира до известна степен конспирациите.