Анатолий Антонов, руски посланик в САЩ, направи изявление във Facebook в отговор на ракетните удари в Сирия, предаде Си Ен Ен.

Той обвинява Запада в извършването на "предварително разработен сценарий". Антанов предупреждава, че ще има "последствия", а отговорността за тях е във Вашингтон, Лондон и Париж.

Извънредно в БЛИЦ! Войната започна: САЩ, Франция и Великобритания извършиха въздушни удари по Сирия

Антонов пише: "Обиждането на президента на Русия е неприемливо и недопустимо" и добавя, че САЩ "нямат морално право да обвиняват други страни, тъй като притежава свой собствен голям арсенал от химически оръжия".

Арабистът Владимир Чуков с взривяващ анализ за военните удари, от които целият свят настръхна

Под обида руският посланик явно разбира онази част от изявлението на Тръмп, в която той подчерта, че ударите по Сирия са пряк резултат от неуспеха на Русия да спре употребата на химически оръжия от Сирия и добави, че  Русия трябва да реши "дали да продължи по този мрачен път или да се присъедини към цивилизованите нации".

Официална реакция на Кремъл все още няма. Френските медии предадоха, че според френски генерал руските военни в Сирия не са били предупредени предварително за ракетната атака.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!