След дълги години подготовка и многократното отлагане на полета, това изстрелване се състоя. Преди броени минути от стартовата площадка LC-39A на космическия център Кенеди във Флорида, откъдето излитаха корабите Аполо, бе изстреляна ракетата Falcon 9 B5 с демонстрационната мисия SpX-DM1. 

Разработваният от 2013 година пилотиран космически кораб Crew Dragon (Dragon 2) с манекена Рипли на борда (от името на главната героиня на филма „Пришълеца“) започна своя първи полет до Международна Космическа Станция. Всичко се показва в реално време от няколко камери в каналите на NASA и SpaceX в YouTube.

Това е първото изстрелване от 2011 година на американски космически кораб, който може да транспортира астронавти.

Приблизително пет минути след изстрелването, първата степен на ракетата успешно се отдели и кацна на морската платформа Of Course I Still Love You в Атлантическия океан. Това е 35-тото успешно кацане на бустера.Космическият кораб Crew Dragon влезе в планираната орбита и продължава полета си до МКС. Скачването трябва да се осъществи утре сутринта в 10 часа наше време.
След скачването с Международна Космическа Станция Crew Dragon ще остане в орбита почти една седмица и след това ще се завърне на Земята. Мисията DM-1 ще приключи с приводняването на Crew Dragon в Атлантическия океан на разстояние около 390 км на изток от Кейп Канаверал. Това трябва да стане на 8-ми март.