Идеята, че хората могат да пътуват във времето, разпалва въображението на милиони хора по целия свят. Създадени са и много легенди в опит да се обясни, че пътуването във времето винаги е съществувало. Ето една любопитна история: Брайънт Джонсън от американския щат Уайоминг бил арестуван от полицията, тъй като твърдял, че е пътешественик във времето. По неговите думи той се върна в миналото, за да предупреди жителите на американския град Каспър за бъдеща инвазия. Мъжът твърдял, че идва от 2048 година, за да предупреди жителите за нашественици от извънземен произход, пише Дарик.
Мъжът бил арестуван около 10.30 часа вечерта в понеделник, защото загрижено искал да обясни, че извънземните ще дойдат догодина и населението на малкото градче Каспър трябва да бъде евакуирано. Той обяснил на полицаите, че може да пътува назад във времето, тъй като извънземните били вкарали в тялото му специален алкохол.

Джонсън бил толкова разтревожен и убеден, че трябва да спаси хората, че дори искал да се срещне с кмета и да говори с него. Полицаите обаче не му повярвали е решили, че е пиян. През годините много жители на щата Уайоминг са съобщавали, че са ставали очевидци на НЛО.

На 17 декември 2017 година Мери Ходжинс съобщава в полицията, че докато е правела сутрешния си крос в парка, забелязала странен обект в небето. Той се движел бързо и после замръзнал на място. Снимките, които направила, били размазани.

Друг очевидец на НЛО от щата съобщава, че когато шофирал, забелязал, че от небето падат огнени кълба.