Пътничка беше пребита и атакувана с тейзър, защото не носела маска в самолета. Малко след кацането в Пуерто Рико от Ню Джърси жената е била нападната, пише bg-voice.com.

По време на самия скандал екипът на авиокомпанията е стоял между нея и останалите пътници, за да предотврати агресията.  Полицията се е опитвала да се бори с Пейн, докато на борда се чували викове  „Спри, спри, успокой се“.

Друг пътник тогава пък я е провокирал, дърпайки я за косата и продължил с ударите преди полицаите да я свалят.

Мъжът, който е заснел скандала в неделя се казва Карлос Передес. Той разказа пред репортера на CBS Дейвид Бегнауд, че целият конфликт е започнал, след отказ на пътничката да сложи маска по време на полета.

Полицай от Пуерто Рико пък е категоричен – тя е била провокирана след агресивно и арогантно поведение.

Останалите пътници твърдят обратното – Пейн  и хората с които е била отказали да си сложат маски и самото им поведение е било против правилата за безопасност по време на полет.

Все пак стюардесите са повикали полиция, за да може да се направи забележка на групичката преди сблъсъка, който е приключил с удари и агресия.

Въпреки това пътник на име Алфредо е казал на Бейън, че трима мъже са започнали да подхвърлят расистки обиди към групичката жени, преди единият от тях да удари Пейн.

През август избухна подобен скандал след отказ на двама британски пътници да носят маска по време на полет до Амстердам.