Попълнете търсена ключова дума или фраза

Пътуване във времето: Странният случай с Ашли Ребървил ВИДЕО

https://blitz.bg/svyat/ptuvane-vv-vremeto-stranniyat-sluchay-s-ashli-rebrvil-video_news726701.html Blitz.bg Копенхаген, Дания 15 Февр. 2020, 04:00 7059 прочита 3 коментара
Защо темата за пътуванията във времето напоследък е станала много популярна? Може би тласък за това бяха последните открития на учени, които все повече стигат до извода, че времето изобщо не е това, което си представяме и, че е напълно възможно миналото и бъдещето да съществуват едновременно, като всяко измерение на реалността, например, пространството. И ако е така, тогава движението напред-назад във времето е напълно възможно.
Разбира се, логиката винаги ни спира, не забравяйте например разказана Рей Бредбъри „Гръмна гръм” (има едноименен научнофантастичен филм), в който авторът показа до какво би могла да доведе всякаква, дори и най-малката промяна в миналото (ако отидем там, разбира се някой ден). Това поражда идеята ни, че миналото не може да бъде променено и следователно не може да се пътува там (всяка намеса там със сигурност е промяна, която ще промени бъдещето, тоест настоящето, както е показано в историята на американския писател на научна фантастика).

Но учените, работещи с времето и неговите закони, стават все по-убедени, че човешката логика в този случай е погрешна, тя дори не може да признае безкрайността на пространството, а не дори някои „трикове“ на време-пространството. Неслучайно в света вече е натрупан доста богат материал на случаите за хора, които се движат във времето и човек в никакъв случай не може да повярва.

Мистериозният случай на Ашли Ребервил

Ще разкажем само за един такъв случай и ще предложим да гледаме видео с някои други факти. Това е много интересно дори от гледна точка на това как нашата логика (не забравяйте да обърнете внимание на това) силно се противопоставя на вярването в реалността на подобни събития. Не може да бъде - и това е въпросът! Но ако може...

През 1994 г. едно полско списание публикува статия на журналиста А. Бърч, че датските рибари се сблъскали с  много странен и мистериозен "улов" в Северно море. По някое време водолаз изплувал на повърхността на водата близо до техния риболовен кораб. Спускайки спасителната лодка, рибарите скоро вдигнали един мъж в допотопен водолазен костюм, какъвто можел да се види само в кинохроника от минали години. Рибарите дори заподозрели, че наблизо се провеждат снимки на филм.

Но човекът, освободен от своя подводен костюм, се държал доста странно. Той развълнувано говорел нещо на английски и очевидно бил много изненадан от случилото се, сякаш подозирал рибарите в някаква измама или измама (нещо, което рибарите разбрали от несвързаните му брътвежи).

Впоследствие на брега странният водолаз бил свален от кораба и вече тук с него се ангажирали специалните служби. Както „героят“ на тази загадъчна история обяснил на силите за сигурност, той бил водолаз на име Ашли Ребернвил, който участвал в спасяването на потъналия кораб „Findhorn“. На 5 септември 1929 г. той отново слязъл под водата и когато излязъл на повърхността, не намерил нито своя крайцер, нито другарите си, но някакви рибари го вдигнали.

След изясняване на всички обстоятелства по случая, за изненада на разследващите, е установено, че през август 1929 г. (преди 65 години) корабът Findhorn действително потъва на това място на Северно море, а през септември същата година е организирана спасителна операция, която завършва с неуспех (корабът не бил открит). Провалът се състоял и в това, че по време на спасителните операции водолаз на име Ашли Ребервил изчезнал - не могли да го открият ...

Превод: БЛИЦ
 

3 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам