Президентът на Русия Владимир Путин е направи работно посещение в Мариупол, предадоха световните агенции, позовавайки се на информация от Кремъл. Мариупол е украински град в Донецка област, който бе окупиран от руските сили от май миналата година.

Путин е летял до Мариупол с хеликоптер, съобщават от Кремъл. После с кола, Путин е прекосил няколко района на града, като е спирал на различни места, говорил е с жителите, разгледал е различни обекти. Ройтерс допълва, че Путин сам е карал колата.

По време на това пътуване с него е бил и вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин, който е информирал Путин за хода на възстановителните и строителните работи в Мариупол и околностите му.

Пресслужбата на Кремъл съобщава още, че Путин е провел и съвещание в командния пункт на специалната военна операция в руския град Ростов на Дон, предават медиите. Тази визита там е била извършена на 17 март. Съпровождали са го руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.

А относно посещението в Мариупол, Кремъл уточнява, че Путин е бил там след визитата в Крим, предаде Франс прес. В Крим той беше по повод деветата годишнина от руската анексия на полуострова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук