Руският президент Владимир Путин поздрави всички жени на 8 март. 

По думите му това е празник на любовта, възхищението и благодарността, а този празник се е превърнал и в добра традиция, която помага за запазването на моралните ценности.

Освен това е символ на настъпващата пролет и създава специално настроение, каза руският лидер. В тази връзка „днес във всеки дом, във всяко семейство нека се чуят искрени думи на нежна, сърдечна благодарност“.

„Вие внасяте хармония, нежност, красота и най-силното, чисто и неповторимо чувство в този свят - безусловна майчина любов“, каза руският президент.

Той отбеляза, че жените винаги се отдават на децата си без резерви и правят всичко възможно, за да направят детето си достоен човек.

„Грижата за децата, топлината на домашния уют, който жените винаги се стремят да създадат в семействата си - всичко това не е лесна ежедневна работа“, каза Путин и добави, че всичко това „заслужава най-високото признание“.

Президентът на Русия се възхищава на жените. Според него те "по някакъв неразбираем начин" успяват да постигнат успех в различни сфери на дейност, предизвиквайки уважение към тяхната ангажираност и надеждност.

„И днес е точно такъв повод да ви благодаря за тези качества, които са най-важни за всяка професия“, каза той.

"Бъдете щастливи", завърши руският лидер призива си към жените.