При последното си посещение при съпруга си Йохан Тарчуловски в затвора Схевенинген в Хага фолкпевицата Соня Тарчуловска получила помощ от Радован Караджич. Той я спасил от силен зъбобол и главоболие, които получила, след като се сдобила с нови зъби в Скопие.
Караджич беше арестуван миналата година в Белград, където се е укривал под името Драган Дабич и се е занимавал с алтернативна медицина.
“Преди да замина за Хага имах няколко операции и си сложих нови зъби. Йохан на шега ми каза, че новите зъби ще са подарък от него, но аз от години наистина имах голям проблем и операциите бяха неизбежни”, разказва Соня Тарчуловска, цитирана от вестник “Вест”. Още първия ден в Хага тя получила зъбобол, но била забравила да си вземе някакви таблетки. В коридорите на затвора срещнала Радован Караджич. Соня казва, че с биоенергията си той напълно премахнал болката й. “Йохан ми каза, че той помага на всички затворници при болка и го помоли да помогне и на мен”, обяснява Тарчуловска. Караджич “сложи ръката си на мястото, където ме болеше и я държа пет минути. Не е шега. Наистина за пет минути цялата ми болка изчезна”. Тъй като пазачите им разрешили само пет минути да бъдат заедно, Караджич й обяснил, че ако болката се появи отново, “да сложа моята ръка, а той, изпращайки своята енергия и с вяра в Бога ще ми помогне да успокоя болката. За щастие, не се наложи повторна интервенция, защото болката ми изчезна напълно”, обяснява певицата. /БЛИЦ