Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов участва в Конгреса на Испанската народна партия, който се провежда в Мадрид, Испания, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Цветанов се срещна с премиера на Испания Мариано Рахой и му предаде специални поздрави от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Рахой също изпрати сърдечни пожелания на Бойко Борисов и заяви, че е уверен, че след изборите той отново ще бъде премиер и ще е сред европейските лидери.
Испанският премиер заяви, че по време на правителствата на Бойко Борисов България е доказала, че може да се справя с новите предизвикателства и да бъде сигурна външна граница на ЕС.

По време на разговора Цветан Цветанов увери Мариано Рахой, че ГЕРБ работи за икономическия подем на България и Европа. "Основната ни цел е да подобрим жизнения стандарт на българските граждани. ГЕРБ е в пълна готовност за предстоящите избори. Сред основните ни приоритети са развитието на секторите "Образование" и "Сигурност" – инвестираме в българските учители, предприемаме мерки за спокойствието на хората във всяко населено място и насърчаваме икономическия ръст, чрез премахване на административните тежести”, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов и испанският премиер Мариано Рахой се обединиха около извода, че провеждането на реални политики е ключът към преодоляването на популизма в Европа.