104-годишната Мадина Алиева, която беше намерена на улицата в амербайджанския град Геранбой, се завърна в Чечения, благодарение на Рамзан Кадиров. На стари години, тя решава да направи поклонение в Кербала. Старата жена обаче стана жертва на измамници, които я свалиха от автобуса и оставиха на улицата в чужда страна. Измръзнала, гладна и изтощена, тя бе открита от минувачи и заведена в приют. 

Тя бе посетена от журналисти и разказа историята си. За нейно щастие, тази статия прочете главата на Чечения, Рамзан Кадиров, и се обади в Азербайджан, за да разбере подробности и да помогне на измамената жени. Мадина Алиева разказва, че няма семейство в родното си село област Османюрт.  Рамзан Кадиров организира трансфера на Мадина Алиева в родината й. Възрастната жена, придружена от делегация от Чечения, бе изведена от Азербайджан.  Основното е, че Алиева се нуждае от спешна помощ. Ще й се даде. Няма значение откъде идва. Тя е слаба, самотна, затова ще се погрижим за нея правилно, независимо къде е живяла ", пише на страницата си в Инстаграм държавният глава.

Между другото, Рамзан Кадиров никога не оставя чеченците в беда. Той взе активно участие в завръщането от Сирия и Ирак на деца, чиито родители се присъединиха към терористите на забранената организация "Ислямска държава".

Превод: БЛИЦ