Албано-българска наркогрупа бе разбита в Белгия, а 11 души бяха арестувани. В поредица от обиски на различни места в страната това доведе до конфискуването на повече от петдесет килограма кокаин и хероин, както и 100 000 евро в брой, пише Albanian Daily News.

„В края на 2021 г. прокуратурата на Хале-Вилворде отвори досие въз основа на дешифрирани комуникации срещу престъпна организация, участваща в международен трафик на наркотици", каза говорителят Жил Блондо. Въпросната банда е действала от Мейзе, като е използвала превозни средства, снабдени със скрити отделения за транспортиране на наркотици, идващи от Холандия, като ги разпространявала в Белгия и Обединеното кралство.

Разследването доведе до залавянето на две пратки с наркотици в петък, с няколко камиона, превозващи наркотици, спрени в Алст и Ипр. Общо, полицията конфискува четиридесет килограма кокаин и тринадесет килограма хероин.

След това действие следователите обискирали дванадесет адреса в Мейзе.

От 11 души са иззети 12 огнестрелни оръжия, както и 100 000 евро в брой. Федералната съдебна полиция също иззела няколко палета с тютюневи изделия, няколко камиона с полуремаркета и няколко микробуса.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук