Национална полицейска операция за наркотици доведе до ареста на четирима души в Палма де Майорка и общо 29 души, останалите арести са в Аликанте, Барселона и Сиудад Реал, пише Majorca Daily Bulletin.

Испано-българска престъпна банда е превозвала големи количества марихуана и хашиш до Хановер и Хамбург. 

За тази цел тя е закупила влекач за камиони, под прикритието на компания за превоз на декларирани товари, предимно плодове и зеленчуци, от Испания до Германия. 
Бандата е наела хора, отговарящи за различни аспекти на производството и разпространението на наркотици, включително големи плантации и складове за марихуана. Последният, във Валенсия, имал 24-часова охрана.

Операцията на испанската полиция, наречена „Operación Dátil“ включва различни набези и изземване на 100 килограма подготвени и пакетирани пакети с марихуана, 4727 растения с марихуана, три превозни средства от висок клас и камион.В края на миналата година в Алтеа, Аликанте, бяха иззети 20 килограма хашиш и около 100 000 евро в брой. Един от разследваните бе задържан на летище Барселона-Ел Прат. Носеше 1800 грама хашиш.

В Палма операцията била насочена към лаборатория за кокаин. Иззети са повече от килограм кокаин, както и около 40 000 евро.

Превод: БЛИЦ