Преди излитането си от Орск самолетът Ан-148 е преминал техническа проверка, в рамките на която не са открити неизправности. Това увериха от авиокомпания „Саратовски авиолинии", предават осведомителните агенции.

„Преди всеки полет самолетът преминава през оперативно обслужване, преди излитането на полет 6В-703 Москва-Орск на 11 февруари 2018 г. също е извършено техническо обслужване, при което не е открито отклонение“, отбелязаха от компанията.

От „Саратовски авиолинии“ подчертаха, че имат готовност да предоставят всички необходими документи на следователите, за да „открият истинските причини“ за трагичния инцидент. Компанията също е преустановила временно използването на всички самолети Ан-148, общо шест на брой.

Припомняме, че самолет Ан-148 се разби в Раменския район в Подмосковието в неделя следобед, няколко минути след излитането си си от летище "Домодедово". Самолетът е изпълнявал курса от Москва до Орск (Оренбургска област).  На борда са се намирали 65 пътници и шестима членове на екипажа - всички са загинали. 

 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!