Мария Бутина, която бе арестувана от органи на САЩ в качеството си на "нерегистриран чуждестранен агент", се е забавлявала с правнука на милиардера Джон Рокфелер - Джордж О'Нийл, предава Bloombgerg. В съдебните документи, предоставени на Агенцията, се твърди, че Бутина е била "приятелска вечеря" с милиардерския наследник. На нея те обсъждали политическите отношения между Русия и САЩ.

О'Нийл е наследник на семейство Рокфелер. Той не крие своите интереси да поддържа по-тесни връзки с Русия и организира често подобни събития, пише още Bloomberg.

Самият той потвърди това, като обясни, че става въпрос за провеждането на събитие през април 2017 година. На него присъствали представители на руските политически кръгове и видни дипломати от Републиканската партия в САЩ и консерваторите, включително двама конгресмени.

29-годишната рускиня Мария Бутина бе задържана в САЩ в средата на юли. Според обвиненията, тя се е занимавала с "конспиративни дейности" в полза на Русия.

Вчера, 26 юли, служители на руското посолство във Вашингтон се срещнаха с нев. Бутина се оплакала от денонощния надзор и храната в затвора.