27-годишна майка от Англия намери утеха в обятията на млад затворник след куп неудачни връзки със свои колеги и провали живота си, пише The Sun.

След като Стейси се развела със съпруга си, който бил надзирател в един от затворите на Острова и неин колега, тя започнала да се среща с други свои колеги. Всичките й връзки обаче завършвали с неуспех.По думите на адвоката й, тя била много разстроена и затова не осъзнавала действията си. И започнала да се среща с 20-годишния пандизчия Леон Шутер, който излежавал присъда за изнудване. Веднъж докато младият мъж чистел крилото, в което дежурила Стейси, й казал, че ще му бъде много мъчно, когато тя излезе в отпуска. След това двамата започнали да си уреждат срещи в помещението, където се съхранявали материалите за почистване.Истината за отношенията им лъснала, след като колега на Стейси случайно се натъкнал на любовните им писма и докладвал на началниците си. В една от бележките Шутер пишел, че много му харесва, когато Стейси се държи мило с него и когато се държи „агресивно”. Освен това бил открит и запис на разговор, в който Шутер обещава да заживее с нея, след като излежи присъдата си.  

„По време на престъплението мис Съдърланд е била в труден период. Наскоро приключила брака си, започнала да се среща със свои колеги... А отношенията й с Шутер са един вид бягство от реалността”, коментира защитникът.
 
Пред съда Стейси признала вината си и получила 8-месечна условна присъда с 18-месечен изпитателен срок. Тя трябва да премине и принудителна рехабилитация, както и да положи 150 часа общественополезен труд. Заради аферата си младата жена загубила както работата, така и репутацията си.