Пътниците, бягащи от лондонското метро, се страхували, че "целият влак ще се взриви", споделят ужасени свидетели. Питър Кроули, който пътувал с метрото тази сутрин, каза, че цялата му глава е "овъглена", след като огнената топка "погълнала" влака, пише DailyMail.
"Чух голям взрив, идващ откъм вратите от другата страна на влака и тази огнена топка идваше по-близо към мен дойде. Изведнъж изпълни цялата ми коса. Имам горящи белези в горната част на главата. Всеки избяга от влака, беше доста страшно. Това беше наистина гореща интензивна огнена топка над главата ми. Много хора бяха в много по-лошо състояние и от мен. Видях един мъж срещу мен със сако и цялата му задна част беше изгоряла. Той имаше и горящи белези по лицето му, които изглеждат много по-зле от моите", добавя той.


Очевидци твърдят, че най-малко 30 пътници, включително и ученици, са били ранени, след като домашна бомба избухна в претъпкания влак в движение. Както БЛИЦ съобщи, после имаше и втора бомба, вследствие на което стана ясно, че това е терористичен акт.


Десетки пътници са бягали близо 100-метров спринт. Видеооператор е забелязал жена, чиято кожа и на двата крака е отстранена от огъня. По негови думи има ранено и 10-годишно дете.

Превод и редакция: БЛИЦ