Ниски температури и силни снеговалежи заледиха пътищата в Гърция. На много места полицията проверява за спазването на изискването автомобилите да се движат с вериги, съобщава БНР.

Заледена е голяма част от пътната мрежа в страната, предупреждават от Пътна полиция и препоръчват колите да са снабдени с вериги. Регистрираха рекордно ниски температури в Гърция, като във Флорина термометърът удари минус 17 градуса.

Студеният циклон достигна тази нощ до островите в Егейско море. Крит е покрит със сняг. До брега на морето натрупа сняг, съобщават  властите от гръцките острови. На места движението на автомобили се извършва само с вериги.

Синоптици прогнозират снеговалеж днес и в Атина. Затварят училища в понеделник и вторник.

Вятърът в морето все още позволява движение на фериботи по график, но прогнозите са за силни морски бури в рамките на деня. Пътниците да се свържат с пристанищните власти за конкретна информация, съобщават от транспортните компании.

Министърът на развитието Георгиадис заяви  днес пред медиите, че правителството ще изплаща помощите за високите цени на тока, „докато е необходимо“.