Родената в Кипър в българско семейство 10-годишна Нелина Факлиска е починалото дете в болница в град Пафос, след като бе ударено от автомобил на ул. "Тасос Пападопулос", съобщи Reporter.

Както БЛИЦ писа това станало пред дядо й, който я съпровождал всеки ден до тази пресечка.
 
Според говорителя на местната полиция Михалис Йоану тя била блъсната към 14 ч. местно време в петък от кола, зад чийто волан била 70-годишна водачка, която впоследствие изпаднала в шок. Момичето било превозено в критично състояние до Спешното отделение на градската болница в Пафос, където починало.
 
Трагедията в Кипър е огромна! 10-годишното българче загинало пред очите на... СНИМКИ

Образователният министър на Кипър Костас Хамбиарурис посети семейството на детето в болницата, той изказа съболезнованията си и обеща на родителите на Нелина своето съдействие и помощ.
 
Министърът разпоредил психолози в понеделник да посетят класа на Нелина в 12-то основно училище "Пефкиос Георгиядис", за да говорят със съучениците й.

Страшна трагедия с българче в Кипър!

Момичето е родено в българско семейство в Кипър, което има и 8-годишно момче.
 
Полицията разследва обстоятелствата, довели до трагедията. Медиите отново призоваха със закон да се гарантира засилен контрол над продължаването на срока на шофьорските книжки за водачи над 65-годишна възраст. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!