Досега ръководството на Русия е събрало 115 батальонни и тактически групи за войната срещу Украйна. Това са до 135 000 души, но не всички от тях са професионални военни.

Тази информация е споделена от украинския министър на отбраната Алексей Резников, съобщава "УНИАН".

Според неговите думи, от събраните  115 батальонни и тактически групи на фронта действат 105 от тях.

"Взети заедно, те вероятно са до 135 000 души във военно отношение. Но трябва да повторим, че това вече е коктейл. Има наемници, псевдомобилизирани, мобилизирани студенти от временно окупираните територии и Росгвардия, и кой ли не още. Освен това, след тях са и професионалните военни", казва Резников.

Той обаче не обясни, как е възможно тази неголяма по численост и окомплектована като коктейл армия, според него, да нанася такива тежки щети на ВСУ в жива сила и бойна техника и да ги изтласква постоянно от заеманите позиции.

Запорожкият командир Алабай каза какви са реалните загуби на ВСУ

Министърът на отбраната заявява също така, че Русия вече със сигурност не притежава "втората световна армия". Според Резников, руските сили дори започват да използват в битките остаряло оборудване от съветската епоха.

"Това определено вече не е "втората световна армия". Да, те са много на брой. Те разполагат с много ресурси в складовете и арсеналите. Но дори този ресурс вече е стар. Те дори внасят в Украйна танкове Т-62", добавя Резников.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук