Русия не възнамерява да прекрати войната си срещу Украйна, така че е невъзможно да се намерят посредници за мирни преговори.

Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски, по време на разговор с чилийски студенти, проведен чрез видеовръзка, съобщава "Укринформ", цитиран от news.bg.

Той каза, че Украйна е търсила преговори от години, тъй като е знаела, че всеки момент може да започне пълномащабна инвазия, но Русия е избрала пътя на унищожаване на съседната страна и нейния народ.

Според Зеленски, руснаците са по-лоши от терористите.

"Когато терористите заловят нещо, те искат да получат нещо в замяна и да се оттеглят. Но тези хора не са от този вид. Те са ненаситни терористи. Те плениха хора, деца, измъчваха ги и след това поставиха ултиматум за какво друго трябва да направи, но след това те никога няма да си тръгнат. Те няма да отидат никъде. Това показва, че Русия не иска да спре тази война", обясни президентът.

Зеленски подчерта, че Русия е на украинска земя, за да унищожи всичко.

"Те дойдоха на нашата земя, започнаха тази война само за да ни унищожат. Никакви посредници няма да им паснат, тъй като те се интересуват само от едно - пълно господство у нас, пълно унищожение на украинците, за да не останат хора, които да търсят да сме независими", подчерта лидерът.

Зеленски добави, че руснаците не виждат Украйна като бъдещ член на Европейския съюз, нито пък я виждат като демократична и независима държава.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук