Океаните крият толкова много същества, че обикновеният човек дори не може да си представи. Жител на САЩ е показал улова си на целия свят и е изплашил доста потребители в мрежата, съобщават световните издания.

Нейт Изък е професионален рибар, затова редовно се отправя по-далеч във водата с надеждата да хване нещо специално. За пореден път уловът наистина удивил мъжа, но не може да се каже, че е бил възхитен. На стръвта му е попаднало дълбоководно морско чудовище - вълча змиорка.Съществото е уловено в Аляска. То може да достига дължина от два метра, има доста остри зъби, но в същото време не атакува хората. Змиорката може да ухапе болезнено само ако поднесете ръката си или друга част от тялото си към нея.

Когато мъжът разбрал какво е уловил, той не се уплашил. Нейт вече имал подобно преживяване и е хващал змиорки, но не толкова големи и страшни. Вълчите змиорки са нощни животни, така че те се крият през деня. Съществата ядат миди, морски таралежи и др.Фотосесията на рибаря и дълбоководното чудовище е проведена много внимателна, за да се избегнат неприятни последици. След няколко успешни кадри змиорката е пусната обратно във водата.

Превод и редакция: БЛИЦ