На плажа на Коралово море жителка на Австралия направи невероятна находка, която накара хората от мрежата да се замислят добре. И така на брега беше изхвърлено зловещо същество, което приличаше на език на чудовище.

Катерина Нгуен спокойно се разхождала по плажа на остров Моретън в Куинсланд, когато изведнъж очите й попаднали върху нещо необичайно и загадъчно. Жената веднага извадила телефона си и започнала да снима. Тя не смеела да го докосне, за да провери за какъв вид същество става дума (може да бъде отровно). Външно съществото не приличало на риба или водорасло.Снимката бе публикувана във Facebook. Там тя привлече вниманието на огромен брой хора. Мнозина, които не останаха безразлични, отбелязаха, че находката може да е езикът на русалка.

За да разбере ситуацията, Катерина се свърза с местния екологичен център, но там просто вдигнали ръце. Експерти от музея в Куинсланд помогнали да се сложи край на въпроса. Не им отне много време, за да идентифицират съществото. Както се оказало, находката била морско перо (коралов полип).

Върху мекия ствол на животните има израстъци от полипи, които, когато се комбинират, се образуват колонии. Почти невъзможно е да срещнете тези същества на сушата, тъй като те живеят на големи дълбочини в Средиземно море и Атлантическия океан. В плитки води се срещат само няколко вида. В нашия случай морското перо просто било отмито от течението.

Тези обитатели на дълбините винаги са по правило на едно място, но при необходимост могат да се движат по земята и да се фиксират в ново местообитание. Това е възможно благодарение на развитата мускулна система и мощните мускули. Трябва да се отбележи, че съществата не са отровни.

Превод: БЛИЦ