Животът в морето носи невероятни преживявания и предизвикателства, като близостта до красотата и силата на майката природа предлагат гледка към свят, който повечето от нас никога няма да видят. Рибарите Малори Хариган, Клиф Ръсел и Алън Ръсел са с лодката си на няколко километра от брега на провинция Лабрадор в Канада, когато се натъкват на нещо доста необикновено, пише profit.bg.

То се намира на върха на малък айсберг с формата на гъба, който безцелно се носи в морето. Създанието, кацнало отгоре му, изобщо не е родено за морски живот, посочва BoredPanda.

Това е гладна и ужасена полярна лисица, мокра и атакувана от чайките. "Вероятно се беше качила там, търсейки храна", казва Малори Хариган. 

Знаейки, че лисицата е обречена на ужасна съдба, Малори и колегите му рибари решават, че трябва да се намесят и да направят каквото могат, за да спасят живота й.


Те приближават лодката си до айсберга и някак успяват да накарат лисицата да скочи на борда. "Тя се опитваше да избяга от нас в началото, така че беше много трудно да я качим на борда", казва Малори. 

След като най-накрая лисицата е в безопасност, екипажът прави легло за крехкото и уязвимо същество, което е толкова изтощено, че през по-голямата част от пътя към сушата спи.

Животното отказва храна през първите пет или шест часа, но когато се събужда, се храни с охота.  

След като се качва на сушата, лисицата е пусната обратно в естественото си местообитание, добре отпочинала и с корем, пълен с наденица.