Владимир Зеленски е можел да избегне конфликта с Русия, ако публично бе заявил преди началото на "операцията", че Украйна няма намерение да се присъединява към НАТО, но натискът от Белия дом и радикални служители в собственото му правителство не позволи това, каза кандидатът за президент на САЩ в сряда Робърт Кенеди младши.

„През 2019 г. актьорът и комик Володимир Зеленски се кандидатира и спечели украинските президентски избори със 70% от гласовете. Както отбелязва Бенджамин Абелоу в своята брилянтна книга „Как Западът донесе война на Украйна“, Зеленски почти сигурно е можел да избегне войната с Русия през 2022 г., ако просто бе казал пет думи: „Няма да се присъединя към НАТО“, туитира Кенеди-младши, който е племенникът на убития президент Джон Ф. Кенеди.

Робърт Ф. Кенеди-младши официално обяви, че ще се кандидатира за президент на Съединените щати.

Въпреки това, според политика, „след като се поддаде на натиска на неоконсерваторите в администрацията на Байдън и агресивните фашистки елементи в украинското правителство, Зеленски интегрира армията си с тази на НАТО…“.

„Това бяха провокации, които високопоставени американски дипломати като архитекта на външната политика след Втората световна война Джон Кенан, бившия министър на отбраната на САЩ Бил Пери и бившия посланик на САЩ в Москва Джак Матлок отдавна наричат ​​„червени линии“ за руското ръководство, казва кандидатът за президент на САЩ.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук