Семейна двойка от Калифорния призна вината си за дългогодишно насилие над 13-те си деца, бе осъдена на доживотен затвор. Дейвид и Луиз Търпин бяха осъдени по време на шокиращ съдебен процес, в който някои от децата им публично са говорили за издевателствата върху тях за първи път, предаде BBC.
Една от техните дъщери през сълзи каза, че "родителите й взели целия живот, но сега тя ще си го върне и ще го вземе в собствените си ръце."
Двамата Търпин плакаха, докато слушаха разказите на  четири от децата им на изслушването в петък.


Едно от тях каза, че е още преследвано от спомена за издевателствата."Не мога да опиша с думи това, през което сме преминали докато растяхме,”каза то.

"Понякога все още имам кошмари за неща, които са се случвали, как братята и сестрите ми бяха оковавани или бити. Това беше в миналото така е и сега.

Обичам родителите си и им простих за много от нещата, които са ни направили," завършва детето.

Тяхна дъщеря, в изявление, четено от брат й, също прощава на родителите си за издевателствата.

"Много обичам и двамата си родители", казва тя.

"Макар да не беше това най-добрият начин да ни отгледат, аз се радвам, че го направиха, защото това ме направи човека, който съм днес."
Но не всички деца бяха толкова прощаващи. Една от дъщерите им, която видимо се тресеше, каза: "Родителите ми отнеха целия ми живот от мен, но сега си връщам живота."

Тя добави: „Видях как баща ми променя майка ми. Те почти промениха и мен, но разбрах какво се случва“.

Какво казаха родителите?Дейвид и Луис Търпин плачеха, докато се извиняваха за отношението към децата си.

Адвокатът на 57-годишния баща прочете подготвеното изявление от негово име, което твърди: „Домашното  обучение и дисциплината бяха с добри намерения. Никога не съм искал да навредя на децата си. Обичам децата си и вярвам, че децата ми ме обичат."

Той е бил инженер за главните американски оръжейни производители Lockheed Martin и Northrop Grumman.Говорейки директно пред съда, домакинята Луиз Търпин, на 50 г., каза, че "наистина съжалява" за това, което е направила.

"Много обичам децата си", каза тя. - Наистина очаквам с нетърпение деня, в който мога да ги видя, да ги прегърна и да им кажа, че съжалявам."
Чудовищата бяха арестувани и осъдени, след като 17-годишната им дъщеря е успяла да скочи от прозореца на къщата им и да се обади в полицията.Тя съобщила, че някои от сестрите и братята й са били вързани с вериги за легла и били постоянно гладни.

Превод: БЛИЦ