Рок звезда влиза в надпреварата за Белия дом през 2020 година. Бившият представител на Тексас в Конгреса Робърт О'Рурк обяви, че се кандидатира за номинацията на Демократическата партия за президент.

46-годишният Бето О'Рурк досега беше незабележим в ролята си на конгресмен от Тексас. Той обаче привлече погледите с кампанията си за Капитолия миналата година срещу републиканеца Тед Круз, от когото загуби. Сега той е твърдо решен да се пребори за Белия дом на изборите догодина. 

"Щастлив съм да ви уведомя, че съм готов да ви служа като следващия президент на САЩ. Това е много ключов момент в нашата история и за всеки един от нас. Предизвикателствата от взаимосвързаните кризи в нашата икономика, демокрация и климат, никога не са били по-големи. И те или ще ни погълнат, или ще ни разкрият възможност да разгърнем гения на Съединените щати", каза той.

Бето О'Рурк е твърдо против изграждането на граница с Мексико и се закани, че ще събори всички гранични бариери. Така демократът влиза в открита битка с Доналд Тръмп. О'Рурк обяви, че ще организира митинг в родния си град Ел Пасо, с което ще бъде дадено начало на кампанията му. Но докато стигне до заветния момент да спечели номинацията на партията, бившият пънк рок музикант трябва да се пребори с останалите претенденти, сред които са Бърни Сандърс, Джо Байдън, Камала Харис, Елизабет Уорън.