Русия се надява да минимализира риска от директен сблъсък с Турция в Сирия, макар че войници от двете държави се намират в голяма близост помежду си в района Идлиб, където те поддържат противникови страни. Това предаде "Ройтерс", позовавайки се на Кремъл.

"Надяваме се, че сме способни да намалим до абсолютен минимум този риск от пряка конфронтация с Турция благодарение на тесния контакт между армиите на двете страни", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос за риска от сблъсък.

Президентът Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган ще разговарят в Москва за Сирия по време на среща в четвъртък. Отделно Песков заяви, че продължават разговорите за евентуална бъдеща среща на високо равнище за Сирия между лидерите на Русия, Иран и Турция.

Москва се надява, че предстоящата среща между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган ще създаде възможност за изпълнение на договореностите на двете страни за Идлиб. Путин и Ердоган ще се срещнат на 5 март в Москва.

Русия подкрепя режима на Башар Асад в Сирия, докато турската армия води ожесточени сражения срещу правителствените сили в провинция Идлиб.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!