Битката в Донбас ще бъде последна за руската армия. Руската федерация изтегли всичките си сили там и сега не може да ги прехвърли в други райони.

Военният експерт Олег Жданов сравнява битката в Донбас с неуспешната и последна германска офанзива през март 1918 г., съобщава "УНИАН".

"Имам впечатлението, че Генералният щаб на Руската федерация вече е започнал такава операция и то в Донбас. Ето какво, според мен, се случва сега в Донбас. Те се включиха в тази битка в Донбас, съсредоточени са върху Бахмут, Авдеевка, Соледар, Пески.

- Именно там са съсредоточени основните им усилия. Те нямат сили в другите райони, седят и се молят да не преминем в настъпление. Защото никъде другаде нямат нападателен потенциал", отбелязва той.

Според Жданов руснаците са прехвърлили групировката от района на Херсон основно в посока Донецк и така са се лишили от възможността да маневрират:

"Днес те не могат да променят основния вектор на настъплението, ето защо натискат толкова силно. Те са тръгнали ва-банк. Всъщност те вече водят тази битка, както при Лудендорф през 1918 г. Те са въвлечени в нея и не могат да спрат и да преместят войските си в друго направление.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук