Гледката на Ариана Гранде, която танцува в пламъка на свещ в музикалния клип "Бог е жена", се оказа твърде мъчителна за един артист,  защото според него тя е откраднала идеята от негова картина, пише TMZ.
Владимир Куш съди Ариана за образите в музикалния клип, който беше издаден през 2018 г. В него певицата танцува като силует в пламъка на свещ.

Но Владимир, който е руснак по рождение, казва, че почти 20 години по-рано е направил две картини, наречени "Свещта" и "Свеща 2" ... в които две жени са представени като фитил с повдигнати ръце срещу частично облачно небе.Според него  сходството е необичайно ... и представлява кражба. Владимир казва, че видеото на Ариана включва същото облачно небе, пръстенното въздействие на облаците около пламъка и същите светлинни лъчи, излъчвани от пламъка.

Производствената компания, която  Ариана използва, има опит в кражби на художествени произведения, според Владимир. В жалбата си той казва, че Freenjoy, са участвали и в продуцирането на клипа на Кендрик Ламар "Всички звезди", заради който друг художник е завел дело за кражба.

Владимир съди Aриана и Freenjoy за нарушаване на авторски права и иска съдебно разпореждане за премахване на видеото от интернет. Между другото, тя вече има почти 200 милиона гледания... така че, духът някак е излезнал от бутилката.

Превод: БЛИЦ