Руските Въздушно-космически сили са нанесли жестоки удари срещу позициите на "Ислямска държава" в централните части на Сирия, удряйки голям брой от тайните скривалища и бази на групировката в общирния регион Бадия ал-Шам.

Според доклади руските изтребители, подкрепени от сирийските ВВС, са ударили позициите на ИДИЛ в източните части на Хомс, което е довело до унищожаването на скривалища и бази на терористите близо до административната граница на Дейр ез-Зор.

Руските ВКС неотдавна увеличиха атаките си в централна Сирия, след като ИДИЛ извърши поредица от засади срещу Сирийската арабска армия и Националните отбранителни сили в околностите на ал-Майаден и Бадия ал-Сухна.

ИДИЛ се възползва от пандемията с коронавируса за да извършва засади и нападения срещу Сирийската арабска армия и съюзниците й, докато същевременно създава хаос и в източните зони, които са под контрола на Сирийските демократични сили.

Сирийската арабска армия отговори на тези нападения, изпращайки подкрепления в обширния пустинен регион, но засега ИДИЛ успяваше да се измъкне от тях, използвайки някои от многото пещери в Дейр ез-Зор, Хомс, Рака и Суейда.