В голямо заглавие, виртуозно откъм внушение, руският вестник “Комсомолская правда” гърми: “Ванга: Грузия? Не виждам такава страна в бъдеще...”. Истинска истерия върви и в руското интернет-пространство, където са изнесени предсказания на българската пророчица във връзка с военния конфликт в Южна Осетия. Разпространява се и списък с прогнози на Ванга до 5079 година.
Ванга е предсказала, че през 2008 година ще започне Третата световна война, паникьосано обстрелват интернет – пространството руски блогъри, пише в. “Комсомолская правда”. Те уверяват, че мрачното пророчество е абсолютно точно и естествено е свързано с нападението на Грузия в Южна Осетия. Като се опасяват, че точно това е имала предвид българската пророчица в предсказанието си.

“Комсомолская правда” пише, че действително сред достъпните откровения на Ванга можело да се намери такова, което се отнася до 2008 година. Във всички източници, според вестника, то гласяло: “ Покушение над четири глави на правителства. Конфликт в Индостан, който ще се яви една от причините за трета световна война”.

Тълкувателите обаче изобщо не се смущавали от думата “Индостан” като считали, че Ванга се е объркала с Грузия. Или с Южна Осетия. А някои направо твърдят, че не бил споменат Индостан, а “конфликт в малка страна”, като посочват, че това е или Грузия, или Южна Осетия.

Вестникът посочва, че мистичните тълкувания на пророчествата на Ванга се засилили съвсем след съобщението за това, че в Тбилиси със самолет на гости на войнстващия Саакашвили се отправят четирима президенти – на Литва, Полша, Украйна и Естония. И те наистина се отправили на път. На среща със съдбата – според предсказанието на Ванга.

Но се намесил пилотът от полските военно-въздушни сили, пише “Комсомолская правда”, който отказал да лети за Тблиси, където, по негово мнение, съвсем между другото можеш да получиш някоя ракета в корпуса. Така или иначе, пилот полетял до Азербайджан и оттам президентите отпътували с автомобили до Тбилиси.

Единодушното мнение на хиляди форумци в руското интернет-пространство било, че полският пилот е знаел за мрачното пророчество на Ванга. И предотвратил неговото изпълнение.

“Комсомолская правда” коментира и широко разпространения в Русия “списък” с пророчества на Ванга, от който е взета прогнозата за това, което ще се случи през 2008 година.

Според този списък, третата световна война ще започне през ноември 2010 година. А нейният край ще съвпадне с олимпиадата през 2014 година, която ще се проведе в Сочи. Според разпространения списък на Ванга, краят на света ще дойде през 5079 година, но жителите на земята дотогава ще са се преселили на друга галактика, преживявайки и Четвъртата световна война, посочена във времето от 3805 до 3815 година.

През 2221 година жителите на планетата Земя щели да встъпят в тесен контакт с извънземните.

“Комсомолская правда” все пак се застрахова, че публикувания списък с пророчества на Ванга все пак няма доказано отношение към българската пророчица. Вестникът помества и мнение на Бойка Цветкова, посочена като сподвижница на Ванга, която твърди, че пророчицата никога не е говорила за край на света. Според Цветкова Ванга била казала, че “брат против брата ще тръгне, майките ще зарежат децата си, всеки ще се спасява поединично...”. Вестникът прави уточнението, че именно това пророчество подхожда на сегашната ситуация около Грузия.

“Комсомолская правда” цитира и пророчество на Ванга, записано от писателя Валентин Сидеров през 1979 година, което гласи: “Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане неразрушимо – славата на Владимир, славата на Русия. Тя не само ще се съхрани, но ще стане и властелин на света”.

Според руския вестник Грузия също е била спомената от Ванга, когато при пророчицата пристигнал първият президент на страната Звиад Гамсахурдия. Той се интересувал за бъдещето, а Ванга му отговорила, че не може нищо да каже за Грузия. Защото не вижда в бъдеще такава страна.

Вестникът заключава, че така или иначе на Ванга може да се вярва, защото е направила две важни пророчества, които ни карат да вярваме, че провидението съществува. “През 1980 година тя казва буквално: “В края на века, в август 1999 или 2000 година, Курск ще се окаже под вода и целия свят ще го оплаква”. А през 1989 година казва: “Страх, страх! Братя американци падат, заклещени в железни птици. Кръв невинна ще се лее като река”, пише “Комсомолская правда” и визира рухналите небостъргачи в САЩ през 2001 година, наречени “близнаци” или “братя”.

Вестникът публикува и популярния в Русия списък с пророчества на Ванга:

2008 – покушение над четири глави на правителства. Конфликт в Индостан, който ще се яви причина за трета световна война.

2010 – началото на трета световна война. Войната ще започне през ноември 2010 година и ще приключи през октомври 2014 година. Ще започне като обикновена, впоследствие ще се използва ядрено и химическо оръжие.

2011 – в резултат на радиоактивни отломки в Северното полукълбо няма да останат нито животни, нито растителност. Мюсюлманите ще започнат химическа война срещу останалите живи европейци.

2014 – голяма част от хората ще страдат от гнойни възпаления, рак на кожата и други кожни заболявания вследствие на химическата война.

2016 - Европа е почти безлюдна.

2018 – нова световна държава ще се установи в Китай. Развиващите се страни ще се превърнат от експлоатирани в експлоатиращи.

2023 – ще се измени малко орбитата на Земята.

2025 – Европа все още е малко заселена.

2028 – Ще се създаде нов източник на енергия. Гладът постепенно ще се преодолее. Стартира пилотиран космически кораб към Венера.

2033 – полярните ледове се топят. Повишава се нивото на световния океан.

2043 – Световната икономика процъфтява. Европа е залята от мюсюлмани.

2046 – Ще бъдат извършвани трансплантации на всички органи и това ще е един от най-добрите начини за лечение.

2066 – По време на нападение на мюсюлманския Рим, САЩ ще покажат ново оръжие – свързано с климата. Рязко охлаждане.

2076 – Безкласово общество. Комунизъм.

2084 - Възстановяване на природата.

2088 – Нова болест – остаряване за няколко секунди.

2097 – Бързото остаряване ще бъде победено.

2100 - изкуствено слънце ще освети тъмната част на земята.

2111 – хората ще станат киборги /живи роботи/.

2123 – войни между малки държави.

2125 – В Унгария ще получат сигнал от космоса.

2130 – колонии под водата, с помощта на съветите на извънземни.

2164 – животните се превръщат в полухора.

2167 – Нова религия.

2170 - Голяма суша.

2183 – колония на Марс се установява като ядрена държава и иска независимост от земята.

2187 – Ще се отдаде възможност да бъде преустановено изригването на два вулкана.

2195 – морските колонии ще бъдат напълно обезпечени от енергия.

2196 – пълно смешение на азиатци и европейци.

2201 – на слънцето ще се забавят термоядрени процеси. Студ.

2221 – В досег с извънземен живот човечеството ще встъпи в контакт с нещо ужасно.

2256 – космически кораб ще донесе на земята нова страшна болест.

2262 – постепенно ще се сменят орбитите на планетите.

2271 – ще се изменят физическите константи.

2273 – смешение на жълта, бяла и черна раса. Нови раси.

2279 – Енергия от нищото.

2288 – пътешествие във времето. Нови контакти с извънземни.

2291 – слънцето изстива. Ще се предприемат опити за затоплянето му отново.

2296 – мощни изригвания на слънцето. Изменя се силата на притегляне. Започват да падат стари космически станции и спътници.

2299 – Във Франция партизанско движение срещу исляма.

2302 – Откриване на нови важни закони и тайни на вселената.

2304 – ще бъде открита тайната на луната.

2341 – нещо страшно приближава земята от космоса.

2354 – авария на едно от изкуствените слънца ще доведе до суша.

2371 – велик глад.

2378 – нова бързо растяща раса.

2480 – стълкновение на две изкуствени слънца. Земята ще бъде в сумрак.

3005 – война на Марс. Ще се нарушат траектории на планетите.

3010 – комета ще нарани луната.

3797 – по това време на земята ще погине всичко живо, но човечеството може да положи основата на нов живот в друга звездна система.

3803 – нова планета, малко заселена. Малко контакти между хората. Климат на новата планета влияе на организмите – те мутират.

3805 – война между хората за ресурси. Половината от хората умират.

3815 – войната приключва.

3854 – развитие на цивилизацията практически приключва. Хората живеят като зверове.

3871 – нов пророк разказва на хората за моралните ценности и религия.

3874 – новият пророк получава поддръжка от всички слоеве на населението. Организира нова църква.

3878 – извънземните заедно с новата църква обучават хората на забравени науки.

4302 – нови градове растат на планетата. Ръководството на новата църква стимулира развитието на технологията и науките.

4302 – развитие на науката, учените откриват механизми за влияние на всички болести.

4304 – открит е способ за побеждаване на всяка болест.

4308 – вследствие на мутация хората най-накрая ще могат да използват целия капацитет на мозъка си. Пълно изчезване на понятията зло и ненавист.

4509 – Запознанство с Бога. Човекът накрая ще стигне такова ниво на развитие, че ще може да общува с Бога.

4599 - хората ще придобият безсмъртие.

4674 – развитие на цивилизацията ще достигне своя пик. Количеството хора, живеещи на различни планети ще наброява около 340 милиарда. Ще започне асимилация с извънземни.

5076 – ще бъде намерена границата на вселената. Какво има зад нея, никой не знае.

5078 – взето е решение да се премине границата на вселената. Около 40 процента от хората са против.

5079 – Край на света. /Afera.bg