Обстановката пред строго охраняваните сгради на Конгреса на САЩ и на законодателните събрания на отделните щати беше спокойна, докато Джо Байдън полагаше клетва като президент на САЩ, съобщи БТА.

Във Вашингтон е имало няколко отделни ареста, но нищо по-сериозно. По улиците около Конгреса пазеха военнослужещи, екипирани за борба с безредици.

Празните улици наоколо бяха отцепени с бронирани машини и бетонни блокове. Байдън положи спокойно клетва като президент, две седмици след като размирни привърженици на Тръмп обсадиха Капитолия.

По-малко от десетина протестиращи се появиха пред законодателното събрание в Конкорд, Ню Хемпшър, и Лансинг, щата Мичиган.

Един-единствен демонстрант стоеше с плакат с надпис "Да направим Америка отново велика" пред загражденията около щатския Конгрес на Калифорния в Сакраменто, докато всички входове на сградата се охраняваха от десетки полицаи и военнослужещи от Националната гвардия.

Пред Капитолия на Небраска в Линкълн имаше трима протестиращи, един от които развяваше знаме, на което пишеше "Байдън не е президент". За отцепване на улиците около Капитолия в столицата на Джорджия Атланта бяха използвани боклукчийски камиони, затворнически автобуси и други държавни автомобили, но протестиращи нямаше.