Американски дизайнери стоят зад облеклата на Джо Байдън и съпругата му Джил за встъпването в длъжност.

Според CNN новият американски президент е изцяло облечен от Ралф Лаурен. За съпругата му Джил се е погрижила Александра О'Нийл.

Сега Джил, съпругата на Джо Байдън, заложи на скромния американски бранд Маркериън. Дизайнерката му Александра О'Нийл й сътвори рокля от туид и синьо манто с тъмносини ревери. Въпреки че модната й къща видя бял свят наскоро, през 2017 година, до нейните услуги вече прибягнаха куп знаменитости, от актрисата Лора Дърн до певицата Лизо.

 

Световните агенции коментират, че по този начин новият президент и съпругата му нанасят удар по Тръмп и Мелания, която не се притесняваше да демонстрира страстта си по френските дизайнери и пръскаше луди пари за тях.

Днес тя се сбогува с Белия дом и си тръгна със стил - облечена в черно от главата до петите. Но в нейната модна селекция нямаше място за нито един американски дизайнер. Напротив, тя остана „вярна“ на своя стил и избра луксозни марки, които „гарантират“, че е „жена със статут“.

Дори по време на мандата на Тръмп Мелания не се интересуваше дали и как ще представлява местни дизайнери, за разлика от предшествениците си, особено Мишел Обама.

За последния ден като първа дама на САЩ Мелания избра късо палто на френската марка Шанел, рокля на италианското дуо Долче и Габана и високи токчета на друго френско модно име - Кристиан Лубутен.

Визията си тя завърши с големи черни слънчеви очила и черна чанта Хермес, изработена от черна крокодилска кожа.

Мелания Тръмп приличаше на жена в траур, когато напусна Белия дом за последен път като първа дама на САЩ, коментират модни експерти.

Тя се бе постарала да затвърди статута си на една от най-модерните първи дами на САЩ с избора на скъпи дизайнерски дрехи и аксесоари за напускането на Белия дом.

Мелания бе комбинирала сако на „Шанел“ с чанта от крокодилска кожа на „Ермес“ за около 70 000 долара и обувки за 695 долара.

Политически наблюдатели намериха намек и в облеклото на вицепрезидентката Камала Харис.

Тя е готова да влезе в историята като първата жена, първа чернокожа и първи вицепрезидент с южноазиатски корени. Харис положи клетва, облечена в лилаво, намек към Шърли Чисхолм, първата афро-американска жена, която се кандидатира за президент.

„Камала Харис е облечена в лилаво, нещо доста важно за нея. Когато се кандидатира за президент, един от цветовете на нейната кампания беше лилаво и жълто. Това е кимване към Шърли Чисхолм, която се кандидатира за президент като чернокожа жена преди десетилетия и вдъхнови политическата й кариера", заяви съобщава Аби Филип от CNN.

Камала Хари предпочете двама млади афроамерикански дизайнери - Кристофър Джон Роджърс и Серджо Хъдсън.