Международен полет с около 300 войници на борда кацна аварийно на чикагското летище O’Hare в понеделник следобед, съобщи abc7chicago.com. Войниците са част от бойна група на 2nd Armored Brigade и са пътували от Форт Райли, Канзас, за Полша, за да подсилят контингента на НАТО.

Полет 5Y8380 на Atlas Air е тръгнал от Топека, Канзас, и се е бил запътил към Полша, когато е би отклонен към чикагския аеропорт. Говорител на компанията, която е в контакт с военните от САЩ, съобщи, че е имало “индикации за потенциални отклонение от нормалното в товарния отсек скоро след заминаването”.

Самолетът е кацнал безпроблемно малко преди 16 часа. От пожарната съобщиха, че войниците на борда са свалени. Те се били видени да са качват на очакващи автобуси в условията на солидно присъствие както на полицията, така и на противопожарните органи.

В изявление на Atlas е казано, че след пристигането властите са претърсили самолета и са установили, че е безопасно той да бъде напуснат. Започнало ие разследване на причините за инцидента.

Противопожарната служба на Чикаго потвърди, че на борда е имало около 300 души. Няма съобщения някой да е пострадал.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук