"Самсунг електроникс" (Samsung Electronics) и "Ел Джи Иннотек" (LG Innotek) затвориха заводите си в Южна Корея, след като пробата на работник за коронаврус се оказа положителна, съобщава „Ройтерс“.
 
Фабриката за мобилни устройства на Самсунг в Гуми, близо до Тегу, където са повечето потвърдени случай на вируса в страната, ще остане затворена до неделя вечер, за да бъде дезинфекцирана.
 
Етажът, на който е работил заразеният служител, ще бъде отворен чак във вторник следобед, посочва компания в съобщение.
 
Положителният резултат от теста на работника е излязъл вчера, уточнява Самсунг, като допълва, че ще вземе всички необходими мерки, за да предотврати разпространението на вируса.
 
Заводът на "Ел Джи Иннотек" в Гуми също спря работа, след като бе потвърдени, че един от работниците е заразен с вируса, съобщи представител на компанията.
 
Заводът ще остане затворен и утре за дезинфекция.
 
Южна Корея започна мащабна кампания срещу коронавируса. Хиляди служители в предпазни облекла пръскат тротоари и сгради с дезинфектанти. Към тях се присъединиха пригодени за случая военни камиони, които обработват пътните платна със специален разтвор.
 
Предизвика ли коронавирусът нова световна истерия?
 
Страната е най-засегнатата държава извън Китай. В неделя бяха обявени близо 500 нови случая на коронавирус. Заразените са поне 4200, като опитите да се локализира източникът и да се постави ефективна карантина засега дават смесени резултати. Починалите от Covid 19 в страната са 22-ма, като броят им се увеличава всеки ден.