Американските военни започнаха изтеглянето на техника от Сирия в изпълнение на заповедите на президента Доналд Тръмп. Все още не са известни подробностите за това как и кога над 2000 военни ще напуснат страната, съобщава „Уолстройт джърнъл“.
 

Източници на изданието посочват, че Вашингтон е изпратил сухопътни войски и няколко кораба, които да помогнат за извеждането на военните части от Сирия.
 
По-рано пред „Фокс нюз“ американски военен чиновник потвърди, че е започнало извеждането на техниката, а войниците ще бъдат изтеглени по-късно.
 
Според източниците, сухопътните сили се придвижват в Сирия, за да посрещнат войската, а корабите, за да подсигурят ситуацията в „уязвимия момент. Плавателните съдове се водят от десантния кораб на американските военноморски сили “Kearsarge”, на борда на който има стотици морски пехотинци, хеликоптер и самолет.
 
„Нищо не се е променило“, заявил източник от Пентагона. „Ние не получаваме заповеди от Болтън“, добави той относно съветника по национална сигурност на президента Джон Болтън, който има разногласия с Тръмп относно изтеглянето на войските.

Превод и редакция: БЛИЦ