Изтеглянето на американските войски от Сирия ще се осъществи с подходящия темп. Това заяви в Туитър президентът на САЩ Доналд Тръмп в отговор на публикация във в. "Ню Йорк таймс".

"Западащият "Ню Йорк таймс" преднамерено написа много неточна информация за намеренията ми за Сирия. Няма промяна от първоначалните ми изказвания, ще се изтеглим с подходящия темп, като същевременно продължаваме да се бием срещу "Ислямска държава" и да правим всичко, което е разумно и необходимо!", написа Тръмп.
 

В. "Ню Йорк таймс" днес съобщи, че съветникът на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън е опровергал вчера огласеното на 19 декември от президента решение за бързо изтегляне от Сирия, излагайки условия за изтеглянето, които може да оставят американските сили там още месеци и дори години. Вестникът посочи, че след срещата си на 26 декември в Ирак с главнокомандващия американските сили в Ирак и Сирия генерал-лейтенант Пол Лакамера Тръмп се е съгласил да увеличи времето за изтегляне от 30 дни на четири месеца.