САЩ доставят на Украйна оръжие, с което американската армия все още не разполага.

Украйна всъщност се превърна в полигон за тестване на американско оръжие, пишат чужди агенции. Освен това често се използват различни видове оръжия и боеприпаси, които се наблюдават внимателно от американски специалисти, за да се подобрят такива оръжия, съобщават украински издания. 

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Гаврилов каза, че американските военни компании могат да използват конфликта в Украйна, за да тестват своите пилотни проекти и редица фирми вече правят това.

За какви оръжия става въпрос, все още не е известно, но това са малки оръжия и нови варианти на боеприпаси, а според редица доклади дори нови ракетни оръжия. Това говори за факта, че САЩ имат интерес конфликтът в Украйна да продължи възможно най-дълго.

Фактът, че прототипи на американски оръжия, които дори не са постъпили на въоръжение в американската армия, могат да бъдат използвани в Украйна, стана известен още през юли тази година, както заяви министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников, който покани западни производители на оръжия за тестване на нови видове оръжия срещу руски такива.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук