Родители бяха изправени пред съда в Австралия, след като оставили бебето си недоразвито, тъй като решили да го отглеждат като веган. Храненето на момиченцето било толкова оскъдно, че на 19 месеца то нямало дори израснали зъби и изглеждало като 3-месечно бебе, съобщава "Сидни морнинг хералд".

Институциите се задействат през март 2018 г., когато бебето е откарано в болница след припадък. То било подложено на строга растителна диета – овес, картофи, ориз, картофи, тофу, фъстъчено масло и оризово мляко. А за закуска парче плод или стафиди. В резултат детето тежало само 4,89 кг и било много по-ниско от нормалното. Не можело да говори, да седи, да се завърти или да държи шише, въпреки че е почти на 2 г. Освен това било диагностицирано с недохранване и костна болест.

Оказало се, че това е първият случай, при който то било заведено на лекар след раждането си. Естествено и не било ваксинирано.

Днес родителите, чиито имена остават неназовани, бяха изправени пред съда и се признаха за виновни за това, че не са осигурили грижи за детето си.

В хода на процеса майката и бащата се явиха с различни адвокати. Защитникът на майката твърдеше, че тя страда от депресия, но експертизите на съдебните психиатри опровергаха тези твърдения. Бащата пък опита да прехвърли вината на майката – твърдеше, че работел и за храненето на бебето се грижела жена му и той нищо не знаел. Това също бе опровергано, след като се оказа, че съвсем умишлено излъгал медицинските лица за развитието на детето при приемането му в болницата.

Понастоящем детето е почти на 3, като е под грижата на институциите и вече ходи на предучилищна. Практически тя се храни нормално, но вече е в графата затлъстяла, тъй като височината ѝ е твърде непропорционално за теглото и възрастта ѝ. Изпитва и психически проблеми – от изписването си от болницата всеки месец бива водено за преглед и изследвания.

"Колкото по-голяма става, толкова по-стресирана става, когато идва за изследвания. Сега тя започва да крещи, когато се опитваме да ѝ вземем кръв", коментират специалистите, на чиито грижи е поверена.

И допълват:

"Когато среща нови хора, те винаги питат за възрастта ѝ, и остават шокирани, когато научат истината".