Бившият комисар от лондонската полиция Боб Куик обвини ръководителя на канцеларията на британското правителство и заместник на премиера Тереза Мей Деймиън Грийн, че държал на работен компютър порнография, съобщи в. „Таймс”, цитиран от БГНЕС.
Според Куик полицаите получили достъп до компютъра на политика през 2008 година при разследването на изтичане на служебна информация. Куик уточни, че материалите, намерени на компютъра на Грийн, попадат в графата „хард порно”.

Той добави, че подобна „находка” на компютъра на който и да е служител в полицията се класифицира като престъпление по служба и е достатъчна за уволнение.

Грийн опроверга твърденията на Куик, нарече ги „лъжливи и безскрупулни” и обвини бившия полицай в опит да разруши политическата му кариера. „Тази история е пълна измислица и тръгва от опетнен източник, който не заслужава доверие”, написа Грийн в Туитър.
 
В началото на месеца журналистката Кейт Молтби разказа, че е станала жертва на сексуален тормоз от страна на Грийн. През 2015 политикът небрежно опипал коленете й. Премиерът Тереза Мей разпореди разследване по фактите от жалбата на жената.

По-рано заради обвинения в сексуална злоупотреба подаде оставка британският министър на отбраната Майкъл Фалън.