Група морски работници, настанени в специален хотел за самоизолация, са тормозени от сексуални работнички, които ги карат да нарушат коронавирусната карантина и им предлагат "всичко" срещу 50 австралийски долара (60 лева).

Десетките мъже са настанени в хотел близо до плажа Сейнт Килда в Мелбърн, Австралия. Те описват ​​ситуацията като пълен кошмар, тъй като проститутките продължават да чукат по вратите им, опитвайки се да нарушат строгите правила за изолация.
 


И това се случва „по различно време на деня и нощта“, заявява раздразненият екипаж.

На мъжете от Южна Австралия, Нов Южен Уелс, Куинсланд и Северната територия било казано да останат на мястото, където да се изолират две седмици, преди да им бъде разрешено да се присъединят към търговски кораб. 

Операцията е задължителен, но и скъп процес, който струва около 3000 долара на човек. Престоят им обаче скоро се превърнал в кошмар. По думи на капитана на кораба карантинираните работници се оплакват толкова много, че трябва да бъдат преместени в друг хотел.

Освен от постоянните оферти на проститутки, морските работници биват оферирани и с наркотици. 
 


Един от работници проговори анонимно за случилото се. Той казва, че е прекарал 14 дни в хотела през август, преди да се присъедини към кораба. „Някои момичета идваха и чукаха на вратата ми, казвайки, че ще направят абсолютно всичко, което поискам срещу 50 или 100 австралийски долара“, каза мъжът.

По думите му хубавото в случая е, че е възрастен. "Ако обаче в ситуацията е млад човек без задръжки, той едва ли би се притеснил дали е здрав. Ако се появи възможност, той би се възползвал", каза още мъжът.

Според докладите въпросният хотел затваря врати от следващия месец.

Превод: БЛИЦ