Над двайсет бивши и настоящи монахини са готови да свидетелстват пред съда на Ватикана срещу приближения на Светия престол свещеник-йезуит и известен майстор на мозайки с религиозно съдържание Марко Рупник, пише Труд бг.

Божиите невести го обвиняват до една, че ги е малтретирал и изнасилвал, като ги принуждавал да участват в денонощни сексуални оргии.

Те му се подчинявали, тъй като бил техен духовен наставник и изповедник през деветдесетте години в манастир в Любляна на “Обществото на Исус” или иначе казано на Ордена на йезуитите.

По-късно секс-маниакът в расо и тачен художник бил извикан от Йоан Павел II да подрежда и лъска мозайки във ватикански параклиси. И веднага си основал в Рим духовен център на име “Алети”, който превърнал в нещо като публичен дом за лично ползване, в нещо като харем.

Така след разтреслите през последните години Ватикана педофилски и гей-скандали дойде ред на все така небоугодната двуполова перверзия в елитните среди на католическата църква.

Защото точно за това става въпрос според разказите завчера на пресконференция в Рим на две бивши монахини - петдесет и девет годишната сега италианка Глория Брианцани и петдесет и пет годишната словенка Мириям Ковач. Които преди повече от трийсет десетилетия Марко Рупник принуждавал да се включват в секс-тройка с него, давайки й името... “Светата Троица!”

Бившата монахиня Глория Брианцани (вляво) е готова да свидетелства пред съда на Ватикана.

Богухулството му нямало граници, тъй като принуждавал както Глория и Мириям, така също и останалите подчинени му монахини, да го целуват навсякъде толкова страстно, колкото страстно целували олтара. Извращенията на “наставника” - свещенослужител и художник достигали връхната си точка, когато заповядвал на прясно покосените от нагона му монахини да извършват орален секс, докато изобразявал Господ Исус Христос... в религиозен екстаз.

Глория Брианцани разказа още на обградилите я журналисти, че се е запознала с младия свещеник Марко Рупник в началото на осемдесетте години, когато била студентка по медицина в Рим. 

И след като той я убедил да “пристане” на Господ, харизматичният божи служител я завел да гледат порно филм в италианската столица, а след това й отнел девствеността насила.

Продължил със сексуалните издевателства над младата монахиня когато по-късно съдбата ги събрала отново в словенския манастир. Отвратена, унизена и оскърбена Глория напуска религиозната общност през 1995 г. като сега казва: “Избягах, защото исках да умра!”

В дописките си за скандала вещите по ватиканските дела репортери подчертаха, че той е пряк удар срещу папа Франциск, който също е йезуит и след възкачването си на престола на Свети Петър е приел харизматичния мозайкаджия в обкръжението си едва ли не като брат.

Но пишещото братство не забравя, че Марко Рупник прави “пробива” си във Ватикана в края на понтификата на папата-поляк Йоан Павел II, който, както бе споменато, го кани от Любляна в Рим.

В интерес на истината, когато преди три години възмутени монахини започнаха да вдигат завесата на сексуалните авантюри на художника-свещенослужител, той е изгонен бързо от Ордена на йезуитите. Но сега някогашните послушнички, превърнати от него в секс-робини, искат възмездие под формата на справедлива канонична присъда на ватиканската Темида или иначе казано - отлъчването му от църквата.

Със сигурност през времето до очакваното сурово наказание, опонентите на папа Франциск ще го хулят като покровител на Марко Рупник и ще продължават да всяват раздори във Ватикана - смятат наблюдателите покрай Светия престол.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук