22-годишната Никита Клеструп не се притеснява изобщо, когато трябва да позира гола пред камерите, пише Блокнот. Има обаче една подробност - освен модел, тя е и политик, а популярността й отдавна се простира извън родната Дания.
Никита се е родила в семейство на активни политически деятели - баща й бил привърженик на социалдемократите, а майка й била партиен член в една от левите партии в страната. Навярно затова и дъщеря им решила още в гимназията да поеме по техния път. Тя постъпила в състава на "Младите консерватори" (младежко крило на Кансервативната народна партия).
 


На местните избори през 2013 г. Клеструп препърпяла неуспех, което не попречило на таблоида Ekstra Bladet да я нарече: "Изборната красавица на годината". През 2015 г. момичето привлякло два пъти общественото внимание. Първия път когато преминала в друга партия - "Либерален алианс", а втория, когато се появила на 110-годишния юбилей на Копенфхагенския университет в меко казано разголена рокля.



Освен това девойката без комплекси грейнала на кориците на различни датски издания, а също така и на мъжкото списание "М!", където позира по бяло бельо.



Според Google Denmark нейното име е най-търсено сред датските политици през тази година в търсачката.

Превод: БЛИЦ