Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън посочи две нови американки от арабски произход, които да станат част от екипа му, предаде CNN. 

Първата е Рима Дуден, която ще бъда заместник-директор на Службата по законодателни въпроси на Белия дом. Нейните родители са палестици имигранти в САЩ.

Семейството й е от град Дура, близо до Хеброн, в окупирания Западен бряг.Рима Дуден беше съветник на сенатора от Демократическата партия Ричард Дърбин, а също така и член на Съдебната подкомисия по правата на човека .

Тя е Завършила Калифорнийският университет – Бъркли, както и Университетът на Илинойс Urbana-Champaign .

Висша чиновничка на Байдън скандално: Чернокожите са по-висши "физически и ментално" от белите

Втората американка от арабски произход в администрацията, който започна мандата си преди няколко дни е Дана Шабет. Тя е от йордански произход и ще бъда старши законодателен съветник, сред около 50 нови служители в Белия дом.CNN припомня, че преди това Дана е била стратегически координатор по законодателни въпроси по време на преходния период, т.е. преди Байдън официално да поеме задълженията си.

В допълнение към работата си като законодателен асистент на сенатора Майкъл Бенет, тя е и вицепрезидент на Асоциацията на служителите в Близкия изток и Северна Африка в Конгреса.

Въпреки че Дана Шабет е родена и израснала в Калифорния и Колорадо, тя е дъщеря на йордански имигранти и е завършила през 2018 г. Университета в Колорадо със специалност психология и микро лидерство. Тя започва своята законодателна кариера, когато служи в Сената на САЩ през 2017 г.