25-годишна учителка е уволнена заради селфи, на което по голи гърди. Тя го изпратила на бившето си гадже, а три години по-късно от изплувало в училището, където работи, съобщава „Дейли Мейл“.
 
В телевизионно интервю Лорън Миранда от Лонг Айлънд, Ню Йорк, разказва как била привикана в кабинета на директора, след като скандалната снимка изскочила на монитора му. Фотосът се разпространявал и сред учениците.
 
Лорърн не знае как снимката е попаднала у децата, но се заканва да съди училището за дискриминация, тъй като според нея то не би уволнило мъж учител за подобна снимка.


 
„Когато първоначално бях разпитвана, директорът държеше снимката и завъртя монитора си и там имаше моя снимка“, разказва тя. Миранда се почувствала сякаш личното ѝ пространство било нарушено. Тя са качила в колата си и потеглила към вкъщи, но по пътя отбила, за да повърне – толкова била разстроена.
 


„Бях в истерия. Треперех, карах към вкъщи и бях на телефона с братовчед си или с майка си и трябваше да спра, за да повърна. Никога не съм била толкова разстроена, че да ми се догади. Никога не съм се чувствала толкова малка“, разказва тя.
 
На следващия ден била уведомена, че е уволнена след гласуване на училищния съвет. Сега тя съди училищните власти за 3 млн. долара.
 


Бившата учителка по математика казва, че все още не знае как снимката е попаднала у учениците, но това не е основното ѝ притеснение. Според нея е абсурдно целият ѝ живот да бъде съсипан заради „снимка на гръдния ми кош“.

Превод и редакция: БЛИЦ