Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен е обещал да депортира семейство от босненски мюсюлмански бежанци, които са пребили 17-годишната си дъщеря и са й обръснали главата, след като научили, че девойката излиза с християнско момче.

В резултат на побоя, момичето, което живеело със семейството си в град Безансон, има счупено ребро и множество синини по тялото. Бащата, майката, лелята и чичото са участвали в нападението срещу момичето.

Делото сега е внесено в съда, но министърът вече обяви, че и четиримата ще бъдат депортирани след края на съдебното производство. "Те ще бъдат изведени от страната, тъй като нямаме основания да ги държим в нашата страна", заявил е Дарманен.

Семейството на момичето се е преместило във Франция от Босна и Херцеговина през 2017 г. Скоро девойката започнала да излиза с 20-годишен младеж християнин. След няколко месеца тайни срещи момичето решило да избяга при приятеля си.

Четири дни по-късно обаче тя се съгласи да се срещне с родителите си, тъй като те й казали, че биха искали да се помирят с нея. Срещата трябвало да се състои в присъствието на гаджето и родителите му. Вместо да разговарят обаче, четиримата роднини се нахвърлили върху момичето и започнали да го бият, а след това нейните баща и чичо насила отрязали косата й с ножица.

Нейният приятел успял да избяга от къщата и да се обади на полицията, която арестувала и четиримата - бащата, майката, лелята и чичото на пострадалата. Момичето получило убежище, а четиримата извършители били обвинени в насилие над непълнолетно лице.

Случаят в Безансон взриви социалните мрежи. Министърът, който отговаря за гражданството Марлен Шиапа е заявила, че семейството трябва да се "срамува", а вътрешният министър е обещал да изгони престъпниците от страната, наричайки постъпката им "варварска".

Превод и редакция: БЛИЦ