В интервю за NВС News сенатори Джон Маккейн и Линдзи Греъм предупреждават, че Русия „може да представлява огромна опасност за Съединените американски щати“. Греъм казва, че двамата планират да внесат по-строги санкции срещу икономиката и енергийния сектор на Русия, и да „дадат на президента Тръмп възможност да накара Русия да си плати за намесата в нашите избори, така че това да възпре други в бъдеще“. 
„Надявам се той да се възползва то това“, каза Греъм. 

Появилите се несъответствие сред републиканците може да представляват ожесточени боричкания в Конгреса между твърдолинейните републиканци, който продължават да определят Русия като главна заплаха за САЩ, и новоизбрания президент, който по време на предизборната си кампания зае по-мека позиция спрямо Русия. 

Маккейн и Греъм предупреждават за тежките последствия, които може да има, ако САЩ не приемат на сериозно произтичащата от Русия заплаха. 

„Не са само изборите, в което те се намесват. Това е повсеместно, включително военните ни тайни, включително способността да спираме сателити, включително способността да спираме електроцентрали. Имам предвид, че те могат да представляват огромна опасност за Съединените американски щати“, казва Маккейн. 

Източник: Фокус