Стефан Живойнович, синът на Лепа Брена и Боба Живойнович, е бил отвлечен преди 21 години, през ноември 2000 г., от Средое Шлюка (30), водач на звездарския клан, твърди Боян Т., личен куриер на Душан Спасоевич, пред сръбския Информатор.

"Присъствах, когато правителството се обади на Душан Спасоевич и го помоли незабавно да върне малкия Стефан! Полудя, викаше, че няма нищо общо с това! Затвори се в една стая и се обади, а когато разбра, че Шлюка го е направил, каза: „Е, ще ... майка му!". По-късно той разпореди ликвидацията му – твърди Боян Т.

Тогава Дука (Душан) беше бесен, шече никога няма да вземе пари от деца, защото самият той има деца, крещеше на този човек от правителството...", продължава разказа Боян.

Когато на 23 ноември 2000 г. станало отвличането на сина на Брена, Боян, както казва, бил до Спасоевич.

"Онзи ден някой от правителството се обади на Душан и му каза незабавно да върне детето. Той беше в шок, попита: Кое дете? Когато чу, че синът на Брена е отвлечен, Душан беше бесен, крещеше, че няма нищо общо с това."После се заключи в една стая и зарочна да телефонира. Не след дълго той разбра, че малкият Стефан е бил отвлечен от Снейп, той каза: „Е, ще ...  майка му за това, той ще ме заобикаля!? „Малко след това той заповяда да бъде проследен Шлюка, а след това и да бъде убит“, казра „свидетелят сътрудник“ пред Информатор.

Стефан е бил само на осем години, когато е отвлечен на 23 ноември 2000 г. пред семейната къща на Бежанианска коса в Белград. Това отвличане все още е официално необяснено днес и никой никога не е бил арестуван за него.

Според Боян Т., Спасоевич разбрал за отвличането на детето ден по-късно, на 24 ноември...Тогава, спомня си Боян, Спасоевич се обадил на някого от правителството и започнал да крещи и на него.

"Викаше нещо от рода на: „Е, за какво ти плащам, сигурно трябва да знаеш какво се прави в този град и кой отвлече сина на Брена, а не мен да ме викат да търся детето!“ Когато се успокои, той ни каза "Това Шлюка го е направил... И сега ще ... майка му!"

Той веднага се обадил на Сретко Калинич, който току-що бил дошъл от Нови Сад, и казал на него и Миле Лукович-Кум да се организират, за да следят Шлюка, а после да го „светнат“, разказва Божан.

Превод: БЛИЦ