Ким Йо Чжон, по-младата сестра на лидера на Северна Корея, се появи на олимпиадата в Южна Корея, и предизвика бурна и нееднозначна реакция в социалните мрежи. Някои харесаха нейната елегантност и начина й да се държи сред публика, но повечето най-вече отбелязаха студенината и нейната надменност, което, на фона на работата, която върши, внушава страх.
30-годишната Ким Йо Чжон ръководи пропагандата и агитацията на корейската работническа партия. Тя пристигна в Пьончанг като част от олимпийската делегация.

Въпреки доброжелателността, която Ким прояви към международните колеги, потребителите в мрежата не можаха да повярват, че жената, която заема поста на основния пропагандист на страната, е искрена.В двуличие обвиниха и американските медии, които доста сърдечно възприеха сестрата на този, който в САЩ е наречен диктатор. По-специално, остро недоволство предизвикаха "Си Ен Ен" и "Уошингтън поуст", които обявиха, че тя е "Иванка Тръмп от Северна Корея" и очарова хората на южнокорейската Олимпиада.

"Защо медиите се преструват, че Ким Йо Чжон е герой, а не злодей, който живее в лукс, докато нейната страна страда? Някой разбира ли, че тя е директор на пропагандата на Северна Корея? Разбира се, тя ще се опита да ни очарова. Но по същество тя е като Гьобелс,"- възмущава се Ерик Хобс (Eric Hobbs‏) в мрежата."О, сериозно ли "Си Ен Ен"? Вие сте твърде глупави, за да разберете истинското лице на министъра на пропагандата на Северна Корея. Колко лесно е да ви измами. Или нямате проницателност, или сте сключили сделка с дявола! ", пише в друго мнение по темата.

Някои отбелязаха, че страстта, с която за Ким писаха най-големите медии в света, демонстрира колко е добра в своята дейност.По време на посещението си в Южна Корея, Ким Йо Чжон се засече с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс на церемонията по откриването на Олимпийските игри, ръкува се с президента на Южна Корея Moon и се срещна с висши служители от съседната държава.


Превод и редакция: БЛИЦ